cuba

Odată cu apropierea vacanței de iarnă toți caută o destinație ideală pentru a face ski, toți se gândesc la închirierea unei cabane de lemn într-o regiune de munte. Dar dacă anul acesta ai opta pentru o destinație călduroasă?

Cu alte cuvinte, să îți petreci Crăciunul la mare, la plajă sau într-un oraș însorit ? Dacă și ție îți surâde această idee, iată cele mai calde destinații în care îiț poți petrece Crăciunul.

  • Cuba. În ultima perioadă, Cuba este în plină tranziție. Moștenirea culturală este încă intactă și tradițiile încă se păstrează în mare parte din țară. Descoperă arhitectura colorată, specifică orașului Havana, bea un vin cald și gustă din deliciosul curcan de Crăciun.
  • Mexic. În Mexic există, desigur, Cancun, o destinație paradisiacă prin excelență însă, pentru un sejur mai autentic îndreaptă-ți atenția spre Tulum, un mic sat de pescari fermecător, celebru pentru plajele sale superbe și vechea cetate mayașă care se află în apropiere de marea Caraibe. Cât despre masa de Craciun ai de ales între nachos sau guacamole.
  • Republica Dominicană. Te tentează să îți petreci Crăciunul în paradis? Republica Dominicană reprezintă destinația însorită ideală pentru Crăciun. Cu o temperatură medie de 27 de grade, turiștii pot să profite de mângâierile razelor de soare și să descopere cele mai frumoase locuri ale țării. Din program nu trebuie să lipsească kayak, scufundări sau observarea balenelor cu cocoașă. Relaxează-te pe nisipul cald și lasă-te legănat de zgomotul valurilor. Rețeta unui Crăciun de poveste.
  • Argentina. Schimbare de decor, ajungem în emisfera de sud, mai precis în Argentina. Dacă Buenos Aires este mai mereu animată, mai ales în perioada Crăciunului, alte orașe precum Salta le rezervă turiștilor un cadru absolut idilic pentru un Crăciun de neuitat. La sfârșitul lunii decembrie temperatura poate ajunge lejer și la 40 de grade. În partea de sud a țării, orașul Ushuaia beneficiază de temperaturi mai joase.
  • Maroc. Dacă târgurile de Crăciun și munții înzăpeziți nu sunt pe placul tău atunci trebuie să știi că, la Marrakech temperaturile depășesc adesea 20 de grade în perioada Crăciunului. Piețe, hammam, palate luxoase, grădini umbrite, orașul are multe de oferit, nu doar în această perioadă a anului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *