blog la inceput de drum

Blogul reprezintă o modalitate extrem de plăcută și de relaxantă de exprimare a ideilor și crearea unui blog este la îndemâna oricui. Chiar dacă ideile sunt bune, gramatica este perfectă, numărul vizitatorilor este limitat din cauză că nu se află de foarte mult timp în mediul online. Există totuși metode de promovare a blogului atât online cât și offline.

Așadar, pentru cei care își pierd speranța că vor face ceva cu blogul deschis încă de la primele zile de funcționare, de la primele articole care au doar câțiva vizitatori, încă mai există speranțe! Blogul poate fi promovat în mai multe feluri.

În primul rând, blogul ca să aibă succes trebuie să fie prezentat pe o nișă la îndemână și pe înțelesul oricui, cu o temă decentă, cu fonturi lizibile și scris negru pe alb. Vizitatorii vor aprecia faptul că nu trebuie să se chinuie să descifreze informațiile de pe blog.

De asemenea, bloggerii trebuie să își facă o scurtă prezentare, să își ofere datele de contact și să fie cât se poate de disponibili și dispuși să răspundă la tot felul de întrebări.

O altă modalitate de a promova blogul sunt comentariile postate pe alte bloguri, mai ales pe cele cu aceeași nișă. Comentariile trebuie să fie la obiect și corecte! Comentariile primite de la cititori pe propriul blog nu trebuie ignorate, ci mai degrabă luate în considerare imediat.

Mai mult decât atât, este excelent pentru bloggerul aflat la început de drum să intre într-o rețea de bloguri în care bloggerii se sprijină unul pe altul reciproc, dar și să publice articole de tip guest post pe alte bloguri cunoscute în domeniu.

Conținutul articolelor pe blog să fie util, educativ și informativ, articolele să fie publicate în mod frecvent și promovate pe rețelele sociale. Pe cât posibil, întâlnirile cu ceilalți bloggeri și participarea la cursuri sau traininguri ori evenimente trebuie respectate!

În concluzie, pentru bloggerii aflați la început de drum există soluții de promovare care nu implică numai cheltuieli foarte mari, ci și eforturi alternative.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *