Nimeni nu spune sa nu iti iubesti locul de munca si sa nu incerci sa petreci cat mai mult timp acolo. Dar daca iti pestreci foarte mult timp acolo, exista mari sanse ca starea ta de sanatate sa fie neglijata.

Poate ca fraza « iti petreci majoritatea timpului la munca » poate sa aiba o conotatie negativa. Asta deoarece implica un comportament compulsiv si o dependenta de locul de munca. Dar ne gamdim ca este un termen ce poate sa meaga in ambele sensuri. Poti sa fii o persoana dependenta de locul de munca si sa iti pierzi orice alta perspectiva si sa te concentrezi doar asupra locului de munca, pierzand din vedere orice alt aspect al vietii. Sau poti incerca sa iti transformi motivatia intr-un devotament sanatos pentru tine si pentru firma ta si sa iesi masuri specifice pentru a stabili un echilibru. Dar acest lucru nu este deloc usor.

Trebuie insa sa incerci sa determini ceea ce separa cele doua extreme si sa iei masurile specifice pentru a mentine o viata personala echilibrata si sa devii o profesionista mai buna mai degraba decat o persoana obsedata de locul de munca. Iata deci cateva trucuri si sfaturi pentru a avea un stil de viata sanatos atunci cand esti 99% din timp la munca.

Pastreaza la indemana alimentele sanatoase. Decat sa tii o cutie de bomboane pe birou, mai bine incearca sa tii un cosulet cu mere, un amestec de fructe si de legume sau de fructe uscare amestecate cu nuci sau cereale integrale. Deci cea mai buna gustare trebuie sa fie compusa din proteine si de fibre, pentru a obtine un amestec satios, care sa ajute sa stabilizeze glicemia si sa furnizeze alti nutrienti sanatosi si benefici pentru organism.

Bea cat mai multa apa. Hidratarea iti va face doar bine. Mai ales cand stai mai mult timp la locul de munca si cand metabolismul ti se diminueaza.

Respira. Cu siguranta ca stii deja ca meditatia este foarte buna pentru corp si pentru spirit. Meditatia este cea care poate atenua stresul si amleioreaza capacitatea creierului de a se concentra.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *