date securizate

Telefoanele smart sunt capabile să stocheze o cantitate foarte mare de informații. De la fișierele video, fotografii, până la fișierele audio, de tip word, pdf, excel, orice poate fi stocat și deschis cu ajutorul unui smartphone care folosește sistemul de operare Android.

Oamenii investesc în aceste telefoane interactive, distractive, care au caracteristici minunate, pentru că numai cu ajutorul lor pot asculta muzică, pot urmări emisiunile sau serialele preferate, pot citi ceea ce îi interesează de oriunde s-ar afla.

Grație unui telefon sau unei tablete cu sistemul de operare Android, oamenii pot face fotografii aproape de cele profesionale, însă pe care nu vor să le împărtășească cu ceilalți. Chiar dacă telefonul este un bun personal și intimitatea ar trebui respectată, se întâmplă ca unele persoane mai băgăcioase – soț, soție, soacră, copii, prieteni – să își dorească cu orice preț să vadă fișierele în toată splendoarea acestora.

În timp ce unele fotografii cu natură, copii sau evenimente sunt demne de arătat tuturor, alte fotografii sunt mai intime. Se pot ascunde aceste poze din galerie, selectând folderul dorit și, printr-o apăsare mai lungă va apărea opțiunea Hide Items.

În cazul în care telefonul este cerut de o terță persoană pentru a da un mesaj sau pentru a verifica starea vremii, ori chiar pentru a suna pe cineva, iar proprietarul telefonului nu vrea ca respectiva persoană să aibă acces la toate opțiunile din cadrul sistemului de oparare, poate urma pașii: Settings, selectând Security și apoi Screen Pinning pentru a bloca meniul telefonului și a lăsa acces liber numai la aplicațiile pinnuite pe ecranul acestuia.

În plus, se poate descărca și utiliza aplicația Solid Explorer cu ajutorul căruia unele foldere din telefon care conțin lucruri foarte intime sau importante pot deveni invizibile. Se descarcă aplicația, se deschide și se va naviga către folderul ce trebuie ascuns, unde utilizatorul va opta pentru New – File rezultatul fiind un fișier de tip .nomedia, complet ignorat de telefon și disponibil după intrarea în aplicație.

După utilizarea acestor opțiuni de siguranță și intimitate, fără doar și poate curioșii își vor limita accesul la telefon invocând varii motive.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *